אוטומציה בסין

מלכי האוטומציה: כיצד סין הפכה למעצמת אוטומציה ואיך זה משפיע על העולם כולו?

מספר הרובוטים התעשייתיים הנמצאים בסין נמצא בקצב עלייה מהיר. זאת, מכיוון שעלויות העבודה וציפיות השכר הגבוהות של העובדים נותנות תמריץ למעסיקים להרחיב את השימוש באוטומציה. אז מדוע התהליך הזה כל כך מהיר בסין? ואיך העניין יכול להשפיע על העולם כולו?

השילוב של התמיכה ממשלת סין והתנופה של היזמים המקומיים הפכו את סין למובילה בעולם בתחום טכנולוגית האוטומציה. במרץ 2016, סין הציגה לעולם תוכנת בינה מלאכותית שניצחה אלוף דרום קוריאני במשחק הגו. במאי 2017, התוכנה ניצחה את אחד מהשחקנים הסינים הטובים במדינה. חודשיים לאחר מכן, ממשלת סין פרסמה אסטרטגיית בינה מלאכותית שלטענתה תהפוך את המדינה למרכז עולמי של בינה מלאכותית ואוטומציה עד 2030. בסוף שנת 2017, סין כבר הפכה לאחראית על כמעט ממחצית המימון העולמי של מיזמים שקושרים לאוטומציה ובינה מלאכותית.

כיום התחרות הגדולה ביותר היא בין סין כמובן, לבין ארצות הברית, בעוד כל אחת מהמדינות מפתחת יתרונות בתחומים שונים: סין בעיקר בייצור ובתוכנות שונות לזיהוי פנים, ואילו ארצות הברית בתוכנות לארגונים.

מהן הסיבות להתפתחות האוטומציה בסין?

מגפת הקורונה האיצה יותר מכל את טכנולוגיית האוטומציה והבינה המלאכותית בסין. המגיפה העלתה את הצורך בשימוש ברובוטים במפעלים תעשייתיים ובנוסף העלתה את הצורך בשימוש במכוניות אוטונומיות למשלוחי מזון. ענף המזון הגדיל את השימוש באוטומציה גם למסעדות רבות בסין, שם מאמינים שבעקבות המגיפה, יותר בטוח שרובוט יעביר את האוכל מהמטבח עד אליכם. כיום בהרבה מסעדות בסין תוכלו לראות שבמקום מלצר ישנו מגש על גלגלים שמגיש את האוכל ישר לשולחן.

קצב הגדילה של השימוש ברובוטים ובטכנולוגיית אוטומציה מגיע גם ממנהלי החברות הגדולות. אלו מעוניינים להגדיל את קצב העבודה בצורה דרסטית ולהתמודד מול החברות המתחרות.

בקרב העובדים הצעירים שמחפשים עבודה במדינה, ישנה מגמה ברורה של הימנעות ממגזר הייצור. זאת בגלל שרוב האוכלוסייה המשכילה מעדיפה לעבוד במגזר השירותים במקום לעבוד במשרה תעשייתית הכרוכה בביצוע חוזר ונשנה של פעולות ובסיכון בטיחותי.

את ההשפעות של השימוש הנרחב ברובוטים ובאוטומציה ניתן לראות במדינות השכנות לסין, כמו הודו, המזרח התיכון או אפריקה. במדינות אלו, בהן כמות האוכלוסייה גדולה משמעותית, יש צורך מתמיד ביצירת מיליוני מקומות עבודה בשנה. בגלל שמדינות אלו מנסות לשמור על שיעורי תעסוקה גבוהים, הן חוסמות פעמים רבות את היבוא ממדינות עם פריון עבודה גבוה כמו סין. זאת על מנת לעודד את תושבי המדינה לעבוד ולגשר על הפער בייצור.

חשש משימוש לרעה באוטומציה

בנוסף להשפעות אלו, השימוש הנרחב של סין בטכנולוגיית הבינה המלאכותית והאוטומציה העלו חששות רבים בכל העולם מפני שימוש בתוכנה לזיהוי פנים לצד השימוש בכלי נשק אוטונומיים. כמו שאולי ראיתם בכמה סרטים, כיום סין ומדינות נוספות עובדות על יצור מל”טים מעוררים המסוגלים לטוס ולזהות את המטרה שלהם בכוחות עצמם. הפיקוח על טכנולוגיה זו היא סוגיה שכל העולם יצטרך להתמודד איתה, בדיוק כמו שכימאים הזהירו בעבר לגבי שימוש בכלי נשק כימיים וביולוגים. ממשלות העולם יצטרכו לקבל מספר החלטות קשות ואין ספק שכמו הנשק הכימי והביולוגי, גם מערכות אוטונומיות שיש בהן שימוש לרעה עלולות להיות הרות אסון.

לסיכום, התפתחות טכנולוגיית האוטומציה בסין מביאה עמה יתרונות רבים ואפשרויות שלא היינו חושבים עליהן בעבר. אך יחד עם זאת, היא גם מעלה הרבה שאלות בנוגע לעתיד הכלכלי של אנשים רבים, החוששים מכך שיוחלפו במכונות, וכן בנוגע לעתיד הביטחוני שמעסיק את העולם כולו.

צרו קשר

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

    מאמרים נוספים

    נגישות