פיתוח ושיפור תהליכי ייצור

פיתוח ושיפור תהליכי ייצור

במטרה להוביל סטנדרטיזציה מתקדמת ויעילה בשוק התעשייה הישראלי, חברת ארק אוטומציה מתמחה בשיפור, ייעול ופיתוח מתודות חדשניות ויצירתיות בתחומי הנדסת הייצור השונים, תוך שילוב טכנולוגיות בקרת איכות, חישובים מתקדמים, בקרים שונים וממשקי אדם-מכונה.

ייעול ושיפור שיטות ייצור מצריכים הבנה מקיפה של אופי הארגון, שיטות העבודה המאפיינות את הענף והיכרות עם מתודולוגיות עבודה שונות. ניצול בזבזני של משאבים, עיכובים מיותרים בשל השקעה בנקודות נישתיות בתהליך ואי ראיית התמונה השלמה הינם גורמים המביאים לניהול בזבזני בתהליכי ייצור.

פיתוח ושיפור תהליכי הייצור מורכבים ממספר שלבים:

  • אפיון צרכי קו הייצור – המטרה היא לקצר את זמני תהליכי הייצור על ידי מעבר מייצור ידני לייצור עם שילוב של אוטומציה. לכן, האפיון של צרכי קו הייצור מתחיל מבדיקת תהליך הייצור של המפעל ומדידת פרק הזמן שנמשך כל שלב ושלב בתהליך. כך ניתן לגלות מהו השלב שגוזל את הזמן הממושך ביותר בתהליך הייצור, ובהתאם לכך להחליט האם משתלם לשלב אוטומציה. במסגרת האפיון של צרכי קו הייצור יש להתחשב בכך שישנם שלבים מורכבים מדי עבור מכונות המצריכים התערבות של עובד אנושי. לעומת זאת, אם מדובר בפעולה פשוטה יחסית שתוכל לחסוך בכוח אדם ותניב החזר השקעה גבוה, ניתן להחליף את העובד האנושי במכונה.

 

  • לוחות זמנים נדרשים- כאשר מחליטים לפתח ולשפר את תהליכי הייצור, בדרך כלל נדרש פרק זמן של חודש ימים על מנת לאפיין את תהליך קו הייצור. לאחר מכן, במשך שבועיים בוחנים מהן הדרכים הכדאיות ביותר לשיפור תהליכי הייצור. לאחר קבלת ההחלטה, מבצעים את השינויים הנדרשים בקו הייצור – תהליך הנמשך בין חצי שנה לשנה.

 

  • הגדרות הגורמים המעורבים בתהליך הייצור, לרבות ציוד ותשתיות – על מנת לשפר את תהליכי הייצור של הלקוחות, יש לבחון אילו שינויים יש לבצע בציוד ובתשתיות. כמו למשל העברת תשתיות, סלילת קווי חשמל, העברת צנרת ביוב ועוד. יש לתכנן את השינויים האלו בקפידה בהתאם למאפיינים הייחודים של תהליך הייצור.

 

  • הגדרת תכנית ייעול על פי המטרות שהוגדרו- בהתאם למטרה של הלקוח, יש לבנות תכנית פעולה המפרטת את המאפיינים הנדרשים של המכונה אותה מעוניינים לשלב בתהליך הייצור. כך לדוגמה, יש להחליט אילו סוגי מכונות יש לשלב בקו הייצור, מהן הפעולות שהמכונות נדרשות לבצע, באילו קצבים הן צריכות לעבוד, באילו חומרים על המכונה להשתמש, מהם התוצרים הנדרשים, אילו תשתיות יש להכניס לשטח ועוד.

 

  • בדיקת עמידה ביעדים- תהליכי הפיתוח והשיפור מבוססים על יצירת קריטריונים ניתנים למדידה להגדרת יעדי הארגון וצרכיו. כאשר מגדירים יעדים יש לכלול ערכים כמותיים, כמו למשל כמות המוצרים שהמכונה נדרשת להפיק ביממה. לאחר מכן, נבדקים הביצועים של המכונה בהתאם ליעדים שהוגדרו.

בתהליך השיפור משלבים תכנון הנדסי משופר של תהליכי הייצור, ייעול, פיתוח והוזלה של תהליכי העבודה, הכנסת אוטומציה בפס הייצור ויצירת איזון פרודוקטיבי ורווחי, בין הטמעת טכנולוגיות בקו הייצור ובין שימוש בכוח אדם. חשוב לדעת ששילוב אוטומציה בקו הייצור היא החלטה אסטרטגית לטווח ארוך. החלפת העובד האנושי במכונות דורשת אופרציה ותכנון נכון, ולכן רק לאחר כמה שנים ניתן ליהנות מהחזר ההשקעה.

בין לקוחותיה של ארק אוטומציה נמנות החברות הגדולות בישראל, הנהנות משיפור מוצרים בהתאמה לצרכים המשתנים של החברה. צרכים אלו כוללים שיפור נראות המוצר, ייעול והוזלת תהליכי ייצור באמצעים טכניים והכנסת מתודולוגיות עבודה מותאמות אישית, חסכון בכוח אדם באמצעות שילוב רובוטיקה ואוטומציה ועוד.

הצוות המקצועי של ארק אוטומציה מתמחה באבחון תהליכי העבודה בארגון, ירידה לפרטים הקטנים ואיתור נקודות המצריכות ייעול. במסגרת תהליכי שיפור וייעול החברה, הצוות המקצועי ילווה אתכם לכל אורך התהליך. במסגרתו, תתקיים הגדרת זמני עבודה ותקנים נכונים לפעילות, הגדרת יעדי עבודה בשילוב טכנולוגיות, תכנון תהליכי העבודה הרצויים ואופן יישומם. בשלב השני, יוגדרו תהליכי עבודה תוך יישום מתודות וטכנולוגיות משופרות במקביל להגדרת יעדים חדשים. באופן זה, יש להתאים את שיטת ניהול הייצור ומתודות הייצור עצמן לתחום בו החברה פעילה, איתור נקודות בעייתיות ובזבזניות, יישום שיטות לחיסכון בעלויות והגדלת הייצור וכן הטמעה של שיטות ניהול חדשניות המיושמות בחברות המובילות בעולם.

צרו קשר

למידע נוסף השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי

    מאמרים נוספים

    נגישות